EKOLOGISK EXTRA VIRGIN OLIVOLJA
Quinta de Portugals ekologiska olivolja framställs av ett unikt urval av oliver som kommer från våra ekologiska odlare i norra Portugal.
Våran ekologiska olivolja kommer från det urgamla Portugisiska bondesamhälle och den framställs på ett genuint sätt som
är skonsamt för miljön.Oliverna odlas lokalt i Duro distriktet i gamla olivlundar, där man aldrig har använt sig av kemiska bekämpningsmedel
eller konstgödsel, oliverna pressas inom ett par timmar efter dom varsamt handplockats.
Olivträden plantarades för flera generationer sedan och dom har ett rotsystem som når ner till berggrunden och
där når de viktiga mineral ämnen och grundvatten. Därför behöver träden inte konstbevattnas trots de står gröna hela sommaren
medan all annan grönska vissnar ner .
Quinta de Portugals Ekologiska olivolja framställs av ett unikt urval av Oliver som kommer från vár biologiskt odlade oliv lundar I Norra Portugal . Váran ekologiska olivolja kommer frán det urgamla Portugisiska bondesamhãlle den framställts på ett genuint sätt som är ãnnu skonsammare för miljön. Oliverna odlas lokalt I Douro distriktet I gamla olivlundar, dãr man aldrig har andvãnt sig av kemiska bekämpningsmedel eller konstgödsel, oliverna pressas inom ett par timmar efter dom har varsamt handplockats.


 

Olivoljans färg skiftar från grön till gul och den har en mycket fruktig och blommig doft med rika gröna toner och en aning inslag av mandel och nyslaget gräs.
Idealisk till all slags matlagning och som dressing till grönsaker, sallader, pasta, marinader och till bröd.

Gár ãven utmãrkt till bakning och att steka I.

 
Make a Free Website with Yola.